16:45

Dynamo St Petersburg

Referat: Lohärads IF - Dynamo St Petersburg

Träningsmatch mot ett ryskt lag, Dynamo St Petersburg. Det är inte många gånger som ett ryskt lag spelar fotboll i Norrtälje. Vi fick frågan om match förra veckan, utav FC Åland. DSP är på träningsläger på Åland och ville möta ett svenskt lag. Självklart sade vi ja, trots att vi nu fick ännu ett tuffare matchschema, nu har vi 5 matcher på 8 dagar.

Alltid lika kul att möta nya lag, och framför allt från nya länder. DSP var ett spelande lag, som var kul att möta. DSP leder sin serie i Ryssland och är ett lag som är vana att vinna. De mötte förra veckan FC Åland (P00/P99) och vann med 4-3. Matchstart var redan kl 16.45, eftersom de skulle ta kvällsfärjan tillbaka till Åland.

Vi hade kallade 27 stycken spelare, vi fick 3 stycken återbud. Vi ställde upp med två olika lag per halvlek. Kul att vi kan låta många spelare möta ett lag från Ryssland.

Vi hade en bra start, matchen var till en början jämn. Första halvlek slutade 0-0, ett rättvist resultat. DSP tog över lite av spelet sista 10-15 minuterna av första halvleken.

Vi startade andra halvlek med en rivstart.
1-0, 36e min (1a min av 2a halvlek). Anton slår en passning i djupet till Robin som han förvaltar på bästa sätt. DSP hade bytt målvakt i halvtid, men nu bytte man tillbaka. Stackars kille som bara fick stå 1 minut, det kändes sådär.
Vi hade bra spel i 2a halvlek, rullade boll snabbare och bättre än i 1a.
2-0, 43e min. Bra passningsspel mellan Andreas (ny efter sommaren. Välkommen! Kul att han börjar komma in i spelet mer och mer) och Ralle på mittplan. Ralle slår en avgörande passning till Jeppe på högerkanten, som han sätter i nättaket. Snyggt mål.
3-0 56e min. Anton vinner boll på mitten och gör en spelvändning till höger kanten. Slår en lång boll bakom deras backlinje som Robin tar emot och sätter. Kul att Robin gjorde 2 mål idag.
3-1 65e min. DSP gör mål efter retur/gröt på en frispark

Det blev svårare för DSP under 2a halvlek eftersom vi hade piggare ben.

Vi tackar Dynamo St Petersburg och domaren för en mycket trevlig match. Tack även till FC Åland som frågade oss.